Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Stabilas olimpiskās perspektīvas

Golfs jau iepriekš tika iekļauts 2020.gada olimpiskajās spēlēs un sagaidāms, ka tās nebūs pēdējās, kur uz grīniem un fērvejos izšķirsies olimpisko godalgu liktenis. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja jūnijā rekomendēja golfu iekļaut 2024.gada spēļu programmā.

SOK izpildkomiteja apstiprināja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pārstāvēto visu 28 sporta veidu, arī golfa, iekļaušanu 2024.gada olimpisko spēļu programmā, kas vēl jāapstiprina SOK sesijā 13.septembrī Peru galvaspilsētā Limā. Tad arī kļūs zināms, vai 2024.gada olimpiskās spēles notiks Parīzē vai Losandželosā.

Golfa atgriešanās olimpiskajās spēlēs pēc 112 gadu pārtraukuma tika atzīta par veiksmīgu. Gan vīriešu, gan sieviešu sacensības Rio olimpiskajā laukumā pulcēja prāvu skaitu skatītāju, lai gan golfs Brazīlijā nebūt nav populārs sporta veids.

Sagaidāms, ka vēl lielāku publicitāti golfs gūs 2020.gada olimpiskajās spēlēs Japānā, kur reģistrēti 2383 golfa laukumi, atpaliekot tikai no pasaules līderes ASV. Japānā ir apmēram 10 miljoni golfa spēlētāju, tostarp kungu pasaules ranga ceturtais numurs Hideki Matsuyama un dāmu 18. numurs Harukyo Nomura.

Ja 2024.gada olimpiskās spēles iegūs Losandželosa, sagaidāms, ka golfā medaļniekus noteiks "Riviera Country Club" laukumā. Ja veiksme būs Parīzes sabiedrotā, olimpiskie golferi tiksies "Le Golf National", kur nākamgad notiks Ryder kausa izcīņa.

 

Pēdējās izmaiņas , 14.06.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē