Latvija
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Vertikāls īpatnis

Jau pirms gadumijas golfa inventāra tirgū tika pieteikts draiveris, kam ierastās svītras uz nūjas galvas sejas ir vērstas nevis ierasti horizontāli, bet gan vertikāli, norādot uz zemi un debesīm. Par jaunieveduma efektivitāti atsauksmes pagaidām ir visai rezervētas, tomēr ar noliegumu arī neviens nesteidzas.

Interesi par vertikālo svītru draiveri (VGD) vairojis apstāklis, ka ar to apņēmies spēlēt John Daly. Viņam gan ir reklāmas līgums ar ražotāju, tomēr 50 gadu vecais veterāns saka, ka naudu par to nesaņems.

Tikmēr ražotāji citē Daly, kurš saka, ka vertikālās svītras samazina bumbiņas sānisko griešanos un palīdz noturēt fērvejā bumbiņas, kas pēc sitiena ar citu nūju būtu nonākušas padsmit metrus rafā, turklāt nezaudējot distanci.

Izdevums golf.com gan salīdzina VGD draiveri ar peļu slazdiem, sakot, ka jābūt apveltītam ar lielu optimismu, lai apgalvotu, ka izdevies izveidot daudz efektīvāku peļu ķeramo. 

Taču gluži bez aprēķina jauna nūja tirgū vis neparādās. Uzskata, ka ik gadu inventāra tirgū pārdod vienu miljonu draiveru, bet VGD ražotāji pieteikuši, ka 2017.gadā mērķis ir aizņemt vienu procentu tirgus. Ja sareizina plānoto apjomu ar VGD mājaslapā piedāvāto cenu (350 USD), ražotāja ienākumi šogad varētu sasniegt 3,5 miljonus dolāru.

USGA bijušais tehniskais direktors Frank Thomas gan nesteidz noticēt VGD solītajiem labumiem, taču atzīst, ka golfā ļoti svarīgs ir placebo efekts. Ja spēlētājs ticēs, labākai spēlei palīdzēs arī vertikālais svītrojums uz nūjas galvas.

Pēdējās izmaiņas , 31.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē