Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Startē 22.Latvian Open

Jau ierasti augusta otrajā pusē risinās Latvijas golfa sezonas prestižākais starptautiskais amatieru turnīrs “Latvian Open”, kas no 19. līdz 21. augustam “Ozo Golf Club” laukumā, Rīgā, pulcē vairāk nekā 70 spēlētāju no 12 valstīm. Uz  uzvaru pretendēs arī spēcīgākie Latvijas golfa amatieri. “Latvian Open” risinās 22. reizi, uzvarētājus nosakot gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

Startam ir pieteikušies 59 vīrieši un 12 sievietes, tostarp Latvijas amatieru čempioni Roberts Eihmanis un Anna Diāna Švanka. “Latvian Open” uzvarētājus noteiks, trijās dienās izspēlējot trīs kārtas pa 18 bedrītēm. Labākie “Latvian Open” spēlētāji nopelnīs ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR), kas veicina ārzemju golferu interesi spēlēt Latvijā.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans: "Ar patiesu prieku “Latvian Open” turnīrā uzņemam izcilas klases amatieru golferus, un varam būt gandarīti par Latvijas labāko spēlētāju konkurētspēju starptautiskā līmenī. Teicami sagatavotajā “Ozo Golf Club” laukumā trīs dienas būsim liecinieki spraigai sportiskai intrigai, bezkompromisa cīņām un tajā pašā laikā neviltotam golfa garam, kas iemieso augstākos sporta ētikas un godīgas spēles principus.”

Jau divus gadus Latvijas golfa spēlētāji nacionālajā “Open” ir palikuši nepārspēti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Pērn iegūtos titulus pretendēs aizstāvēt Eihmanis un Linda Dobele, kuri ir turnīra favorītu vidū, tomēr abiem jārēķinās ar spēcīgu sāncenšu ambīcijām. Eihmanis šosezon ir uzvarējis gan Latvijas amatieru čempionātā, gan Latvijas mača spēles čempionātā, bet starptautiskā konkurencē viņam nedēļas nogalē būs jāsacenšas ar Lielbritānijas, Igaunijas un Lietuvas golferiem, kuru handikapi liecina par augstu meistarības līmeni. Savukārt sievietēm gaidāma intriģējoša divu ASV augstskolu spēlētāju tikšanās – Latvijas amatieru čempiones un mača spēles čempiones Švankas sāncense būs 2015.gada “Latvian Open” uzvarētāja Dobele. Uz panākumiem pretendēs arī spēcīgas pašmāju juniores un Vācijas golfere Alexandra Lessing.

Starta sarakstā gan vīriešiem, gan sievietēm ir pa diviem spēlētājiem ar pozitīvu handikapu, kas norāda, ka viņu potenciālais rezultāts ir mazāks nekā PAR. Teorija no prakses gan mēdz atšķirties arī olimpiskajā sporta veidā golfā, jo atsevišķu favorītu neveiksmes un sāncenšu sekmes var krasi izmainīt spēku samēru.

Papildu intriga svētdien turnīra pēdējā kārtā būs hole in one balva – par trāpījumu 13.bedrītē ar vienu sitienu precīzā sitiena autors kļūs par “Mazda6” spēkrata īpašnieku.

Skatītājiem ieeja “Ozo Golf Club” visas sacensību dienās ir bez maksas. Līdzjutējiem jāievēro izvietotās norādes, jo ir bīstami atrasties golfa laukuma spēles daļā, nepārzinot golfa etiķeti.

“Latvian Open” pirmoreiz notika 1995.gadā, kad turnīrs risinājās Igaunijā, jo Latvijā vēl nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001.gadam “Latvian Open” uzvarētājus noteica “Viesturos”, bet kopš 2002.gada turnīrs notiek “Ozo Golf Club” laukumā.

“Latvian Open” dalībvalstis: Apvienotā Karaliste, Baltkrievija, Dānija, Igaunija, Krievija, Latvija, Lietuva, Somija, Turcija, Ungārija, Vācija, Zviedrija

“Latvian Open” atbalsta:  Rīgas brīvosta, Mazda, Cēsu alus, Brūža alus, Vitamin Performance, Ski Box Golf, Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija (Valsts sportam)

REZULTĀTI TIEŠSAISTĒ

Pēdējās izmaiņas , 19.08.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē